diumenge, 17 de setembre del 2017

FORMACIÓ A BAMAKO SOBRE SALUT REPRODUCTIVA DE LA DONA

El passat 21 d'agost de 2017, l'AMPCR i la Fundació Balcat Solidaris, organitzaren aL Centre de Salut Comunitària ASACOCOTOQUA, de Bamako (Mali) una formació en l'àmbit sanitari sobre reproducció. Aquests actes tenen lloc en el marc dels objectius de la Fundació; entre d'altres, millorar la salut de la mare i de l'infant i promoure la higiene en les zones més necessitades. Hi varen ser presents el personal del centre de salut comunitari (cscom) del districte de Mali i els Laboratoris HM Médics sa.El tema de la formació fou La importància dels nutrients essencials en la fertilitat de la dona. Aquesta formació sobre salut reproductiva permet una millor gestió de les consultes prenatals, del part i durant la lactància materna. Ser mare és un pas important en la vida d'una dona perquè s'ha de preparar especialment bé. Per assegurar la progressió adequada de l'embaràs i el bon desenvolupament del bebè, cal tenir els complements nutricionals essencials.

En primer lloc, el metge en cap Dr. Togo, donà les gràcies als participants i especialment a les llevadores, que es troben en primera fila en l'atenció de les dones embarassades. Seguidament, el Dr. Seydou Coulibaly, representant de L'AMPCR i de Fundació Balcat, exposà els continguts de la conferència i, entre d'altres, parlà d'àcid fòlic B9 (ajuda a prevenir defectes del tub neural així com l'espina bífida), vitamina D3 (repara el calci i faciita la construcció de l'esquelet), iode (correcte funcionament del tiroide i el desenvolupament intel·lectual de l'infant), àcids grassos Omega-3 i les vitamines E i B12, components fonamentals durant el cicle de l'embaràs. Aquests micronutrients essencials responen a les necessitats nutricionals de les dones que intenten concebre així com durant l'embaràs i la lactància materna del futur fill. Durant l'embaràs, qualsevol deficiència pot tenir conseqüències greus com la hipertensió, l'hipotiroidisme, trastorns greus del desenvolupament de l'embrió, naixements prematurs i mort anticipada del nounat. Els suplements adequats ajuden a prevenir aquests riscs.L'intercanvi d'informació va ser molt fructífer i permeté compartir coneixements.


Des de l'AMPCR i Fundació Balcat s'estan promovent iniciatives per ampliar aquests programes de formació a totes les regions de Mali.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada