dissabte, 19 de novembre del 2011

El naixement del centre de salut

La possibilitat de construir un centre de salut a Mali va néixer l'any 2009 quan l'Ajuntament de Palma va treure una convocatòria per realitzar projectes a la regió de Kayes. Vàrem presentar el projecte a través de l'ong AFIS amb el suport de Roqueta Solidària. Aquells moments ja no eren molt bons econòmicament a l'estat espanyol; per això, l'ajuntament ens va concedir el projecte per la meitat del sol·licitat, amb la condició que es fes en dues fases.

L'any 2010, quan l'època de pluges havia finalitat, començàrem la construcció del centre de salut a la població de Namala Guimbala i al mes de maig de 2011 donàvem per acabada la primera fase.

Va arribar la convocatòria de l'Ajuntament de Palma per a l'any 2011 i de nou presentàrem el projecte per a la realització de la segona fase, però l'aprovació de la convocatòria es va anar endarrerint a causa de les eleccions municipals. Hi va haver un canvi de partit polític a l'ajuntament les conseqüències del qual va ser la publicació al BOIB de l'anul·lació de les zones prioritàries de Mali i Bolívia dins aquesta convocatòria.

Tot d'una ens adonàrem del que suposava aquesta mesura: paralització de les obres i que tot el que s'havia fet quedàs sense efecte, ja que hi havia la possibilitat que les autoritats regionals volguessin recuperar els terrenys (segons documentació existent). El més dur va ser recordar les gairebé nou mil persones que ens reberen al juliol de 2010 quan anàrem a posar la primera pedra i pensar que ara es quedarien sense res...


foto: A. Jové


Però es tanca una porta i se n'obre una altra. L'abril del 2011 inauguràvem una botiga de comerç just i naixia la Fundació BALCAT. Un dia vàrem conèixer uns joves que pertanyien a una ong (Eurohelper) i tenien moltes ganes d'ajudar. Tot d'una ens vàrem posar d'acord perquè la nostra Fundació i la seva associació intentessin, almenys, fer tot el possible per dur endavant la construcció del centre de salut de Namala amb diners privats.

El 24 de novembre anirem a Namala per portar-los un raig d'esperança, sense prometre res, però per dir que intentarem acabar el centre. Aprofitarem per dur medicaments i altres coses de necessitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada