diumenge, 15 d’abril del 2018

Fundació Balcat i AFIS a Perú: Treballant amb les famílies afectades pel Niño


Del 8 al 13 de març de 2018 vàrem realitzar una visita de control i seguiment del projecte “Treballant amb les famílies afectades pel fenomen climatològic “NIÑO COSTERO” en el marc del Conveni de Teixit Associatiu establert entre la Fundació Balcat Solidaris, representada per Amadeu Jové, i de l’ONG Associació Família i Societat-AFIS, representada per Clemente Sánchez Besú. La visita es va fer amb el soci local de la Fundació Balcat, l'ONG Redes Perú, amb el president José Edwin Mateu, i les especialistes Roxana Arnao Bazán i Aura Llovera Llovera, encarregades de l'atenció i execució de les diferents activitats previstes en el projecte de post emergència a realitzar.

Aquest projecte de post emergència va ser sol·licitat per la Fundació Balcat Solidaris a la Direcció General de Cooperació del Govern Balear, pels motius de les afectacions de fenomen climatològic “NIÑO COSTERO" a l’empar del Decret d'Emergència 091-2017 PCM emès pel Govern peruà.

Les zones afectades per les inundacions i per les pluges del 2017 han estat les parts baixes i mitjanes del riu Piura. Aquestes zones es troben a la província de Piura, essent els districtes més afectats La Arena, Cura Morí, Castilla i Piura. Així mateix, va ser afectada la part mitjana d'aquesta zona la qual està constituïda per la província de Morropón, on els districtes més afectats són els de Chulucanas, la Matança i Morropón. Els batles i regidors de les municipalitats afectades van exposar la situació d'extrema pobresa que hi ha a les seves localitats. Durant el recorregut constatàrem les afectacions en els habitatges, escoles i altres instal·lacions de cada municipalitat.

Les activitats previstes són: l'adquisició i instal·lació de 200 dipòsits d'aigua al districte de La Arena, municipalitats de Casagrande, Loma Negra i Vichayal, lliurament a les famílies més afectades, informació sobre el seu manteniment i ús, la sensibilització i la capacitació de les famílies en la prevenció de la salut evitant la contaminació de l'aigua i com aconseguir l'aigua per al seu consum més segur, sensibilització sobre higiene i malalties gastrointestinals, adquisició i instal·lació de 1000 mosquiteres al districte de Chulucanas, a les municipalitats de Le Encantada, San Pedro, Batanes i Talandraca., sensibilització sobre mesures preventives contra el dengue, zika i chikungunya així com formació per reconèixer els símptomes a fi que assisteixin als centres de salut per al seu tractament.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada