dissabte, 12 d’octubre del 2013

La Fundació arriba a Koutiala, regió de Sikasso.

Una altra bona notícia que hem pogut confirmar en aquest viatge és l'arribada de la Fundació a l'altre extrem de Mali, concretament a la població de Koutiala, a la regió de Sikasso.

El pare del nostre amic i representant de la Funcació a Mali, el doctor Seydou Coulibaly, ha cedit a la Fundació BALCAT dues hectàrees de terra cultivable perquè la puguin conrear deu famílies i puguin viure del que dóna la terra, venent l'excedent. L'import de les vendes repercutirà en la Fundació, de manera que aquesta pugui destinar de nou l'ajuda humanitària a Mali. 

En aquesta terra es cultivarà blat de moro, arròs, ocra (gombo), tomàquets, pebrots de diferents varietats, puits, etc., segons l'època de l'any. Aquests són productes resistents a la sequera i d'altres adients per a l'època de pluja.

D'altra banda, la Fundació estudia la possibilitat de muntar un petit dispensari a la població de Koutiala. La finalitat d'aquest centre seria fer detecció precoç de malària, de diabetis i del VIH per, en cas de donar positiu, derivar els malalts a l'hospital de la població i donar-los tractament. També serviria per donar injeccions i realitzar petites cures. El personal seria voluntaris de l'hospital sanitari de la mateixa població.

Aquest petit dispensari s'autofinanciaria amb els excedents del projecte agrícola, tot i que en un principi la Fundació aportaria les primeres partides de medicaments que es comprarien a Farmamundi.

Aquí podeu veure unes fotos del projecte agrícola:



A la foto, a la regió de Sikasso amb Soungalo Coulibaly


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada